Noortje Straetemans

Geëngageerde IBD-verpleegkundige

“Een vriendin van me heeft de ziekte van Crohn, een interessante pathologie. Heel specialistisch en je moet toch een ruime kennis hebben. Daarom solliciteerde ik als IBD-verpleegkundige, een nieuwe functie binnen het ziekenhuis die nog vorm moest krijgen. Dat geeft veel ruimte, maar is natuurlijk ook heel erg spannend. Gelukkig kreeg ik voldoende ondersteuning van de artsen en andere verpleegkundigen.”

 

“Deze job is een fijne combinatie van patiëntencontact en verpleegkundig-medisch nadenken. Het is heel afwisselend, soms een beetje stressvol en pittig maar zo blijf ik bij de pinken. Ik zou zeven dagen op zeven kunnen werken, zo graag doe ik mijn job. Patiënten zijn hier geen nummertje, door die aanpak kan je voor hen echt een verschil maken.”

 

“Ik zou zeven dagen op zeven kunnen werken, zo graag doe ik mijn job. Patiënten zijn hier geen nummertje, door die aanpak kan je voor hen echt een verschil maken”


“az Vesalius is een fantastische plek om te werken. Er wordt rekening gehouden met de balans tussen je werk en gezin. Ik heb een deeltijdse functie en mocht bij mijn start aangeven hoe ik mijn werkweek het liefst wilde indelen, daar werd dan ook rekening mee gehouden, heel fijn. De activiteiten van de personeelsvereniging zijn een hele leuke extra. “

 

“Er is geen strakke hiërarchie, de drempel naar de artsen en naar de directie is heel laag. Je kan met de algemeen directeur in de lift staan en een babbeltje slaan, heel spontaan. Er heerst een teamgeest die ziekenhuisbreed is, we willen allemaal het beste voor onze patiënten, dat is het doel dat iedereen die hier werkt voor ogen houdt.”